Facebook Pixel

Pähkinätön raakakakku

 

Pähkinätön appelsiini suklaa raakakakku

 

Useimpien raakakakkujen raaka-aineisiin lukeutuu pähkinät ja mantelit, mikä on ikävä asia pähkinäallergikkojen kannalta. Jotta heidän ei tarvitse kokonaan jäädä paitsi näistä ihanista terveysherkuista, kehittelin suklaakakkureseptin, jossa ei ole murustakaan pähkinää. Kakku koostuu perinteisesti raakakakkujen pääraaka-aineena käytetyn cashewpähkinän sijasta pääosin avokadosta ja banaanista ja makua siihen tuovat raakakaakaojauhe sekä mehukas appelsiini.

Pähkinättömien raakakakkujen valmistaminen on perinteisiä raakakakkuja haastavampaa, sillä koostumuksesta ei saa yhtä kiinteää. Tähänkin ongelmaan on kuitenkin omat niksinsä; sain kakun pysymään kasassa lisäämällä täytteeseen psylliumia. Samalla kakusta tulee oikea kuitupommi, mistä vatsa kiittää.

Myös lasten makuun


Sain siis ensimmäisen pähkinättömän raakakakun onnistumaan sen verran hyvin, että uskallan julkaista sen reseptin. Kakku sai raadilta (mies + lapset) seuraavat arviot:
- äiti, tää on tosi hyvää (6-v. poikani)
- parasta terveysherkkua, kun se on niin hyvää (4-v tyttäreni)
- mies ei kommentoinut mitään, mutta pala toisensa jälkeen katosi nopeasti jääkaapista

Näin siis meillä. :)

Appelsiinisuklaa raakakakku (pieni kakku, Ø15 cm) 


Pohja:

1 ½ dl (luomu)kaurahiutaleita
1 ½ dl kookoslastuja
4 tuoretta taatelia (tai kuivatettuja vähintään 2 tuntia vedessä liotettuna)
ripaus Luontaistukun hyvälaatuista luonnonsuolaa

Täyte:

1 kypsä avokado
1 keskikokoinen (luomu)banaani
6 rkl Luontaistukun raakakaakaojauhetta 
3 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa (esim. agavesiirappia)
1 appelsiinin hedelmäliha (kalvot poistettuina)
ripaus Luontaistukun hyvälaatuista luonnonsuolaa
1 dl sulatettua Luontaistukun kaakaovoita (tai kylmäpuristettua Luontaistukun kookosöljyä)
1 rkl Luontaistukun psylliumjauhetta

Jos käytät kakun valmistuksessa kaakaovoita, laita se ensimmäiseksi vesihauteeseen hiljalleen sulamaan, jotta se on käyttövalmista siinä vaiheessa, kun alat valmistamaan kakun täytettä.

Valmista ensin kakun pohja. Laita blenderin kulhoon kaurahiutaleet, kookoslastut ja suola ja hienonna niitä hetki. Lisää sen jälkeen taatelit ja sekoita karkeahkoksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin hieman kovettumaan.

Valmista täyte. Laita kaikki täytteen ainekset sulatettua kaakaovoita ja psylliumia lukuunottamatta blenderin kulhoon. Sekoita ainekset tasaiseksi silkkisen hienoksi massaksi. Lisää massaan sulatettu kaakaovoi ohuena nauhana blenderin käydessä. Lisää lopuksi psylliumjauhe pikkuhiljaa ripotellen blenderin käydessä; älä sekoita enempää kuin psylliumin massaan sekoittumisen kannalta on tarpeellista.

Kaada täytemassa vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen jähmettymään. Anna jähmettyä kunnolla ja leikkaa kakku paloiksi kohmeisena; on näin huomattavasti helpompaa. Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan. Voit myös pakastaa kakun myöhempää käyttöä varten; ota tällöin sulamaan huoneenlämpöön vähintään tunti ennen syömistä.

Kirsi Kautiainen
http://herkutteluahyvallaomallatunnolla.blogspot.fi/

 

1 tuote

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Luettelo Ruudukko
  • Luontaistukku
    Luomu Psyllium-jauhe
    9,90 €
    Rating:
    100%
  • 1 tuote

    per sivu
    Aseta laskevaan järjestykseen
    View as Luettelo Ruudukko