SUUSSASULAVAN IHANAA MANGO-PASSIONRAAKAKAKKUA PÄÄSIÄISEKSI

Kirjoittanut: Kirsi Kautiainen

Herkuttelu kuuluu erottamattomasti juhla-aikoihin ja niin myös pääsiäiseen. Meidänkin lapset tulevat saamaan pari pääsiäismunaa, mutta suklaan syöpöttely saa jäädä siihen. Jotain tarvitaan tietenkin korvaamaan tämä vaje suklaan määrässä... Mikä olisikaan parempi korvike kuin suussasulavan herkullinen mango-passionraakakakku.
 
Mango-passionraakakakun raaka-aineet sisältävät jo luonnostaan sen verran makeutta, ettei kakkua tarvitse erikseen makeutella paljoakaan. Tähän kakkuun ei kertakaikkisesti voi olla ihastumatta, joten kokeile ihmeessä Sinäkin :) Takaan, että et tule pettymään - kakku kruunaa koko pääsiäispöydän, joten sitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä!
 
Ei siis muuta kuin hihat ylös ja kakun leivontaan - ohje tulee tässä.
 

Mango-passionraakakakku (iso kakku, Ø23 cm)

Pohja:

 
4 dl Luontaistukun saksanpähkinöitä tai manteleita (vähintään 2 tuntia vedessä liotettuna tai valmiiksi aktivoituina)
2 dl kookoshiutaleita
5 kuivattua viikunaa (voit liottaa vedessä hetken, jotta sekoittuu paremmin)
 
Passiontäyte:

6 dl Luontaistukun cashewpähkinöitä (vähintään tunnin vedessä liotettuna)
3 dl kookoskermaa
4 rkl (luomu)hunajaa (tai esim. agavesiirappia)
2 limen mehu
2 passion hedelmää
2 dl sulaa Luontaistukun kaakaovoita (voit korvata osan Luontaistukun kylmäpuristetulla kookosöljyllä)

Päällinen:

n. 300g tuoretta tai pakastettua mangoa
1 rkl (luomu)hunajaa
1 rkl psylliumia *Luontaistukku

Laita ensimmäiseksi kaakaovoi vesihauteeseen pieneen kulhoon hiljalleen sulamaan (kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle kulho, jossa kaakaovoi sulaa pikkuhiljaa; älä kuumenna liikaa, jotta kaakaovoin arvokkaat ravintoaineet eivät tuhoudu).
 
Aloita raakakakun valmistus pohjamassan valmistuksesta. Laita ensin saksanpähkinät/mantelit, kookoshiutaleet ja suola blenderiin ja jauha ne karkeaksi rouheeksi. Lisää viikunat pieniksi paloiteltuna ja sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Pohja saa jäädä rouheiseksi, jolloin se tuo kontrastia pehmeään täytteeseen. Painele massa irtopohjavuoan (Lékuén silikoninen irtopohjavuoka on ehdottomasti paras tähän tarkoitukseen) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi ja puhdista blenderin kulho. 
 
Jos käytät pakastettua mangoa (niin kuin itse yleensä teen), ota mangokuutiot tässä vaiheessa huoneenlämpöön sulamaan. Aloita sen jälkeen passiontäytteen valmistus. Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookoskerma, hunaja, passionit sekä limestä puristettu mehu. Sekoita ainekset blenderillä hienoksi tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana sulatettu kaakaovoi. Kaada passiontäyte pohjamassan päälle ja laita vuoka takaisin pakastimeen. Anna jähmettyä noin puoli tuntia.

Tee lopuksi mangopäällinen. Laita puhdistettuun blenderin kulhoon mangokuutiot ja hunaja ja sekoita blenderillä tasaiseksi soseeksi. Lisää blenderin hiljalleen käydessä psyllium vähän kerrallaan; älä tässä vaiheessa enää sekoita voimakkaasti. Psyllium auttaa mangososetta pysymään kakun päällä kauniimmin; ei siis ole välttämätön, mutta auttaa pehmeää sosetta pysymään paremmin kasassa. 

Laita koko kakku vielä takaisin pakastimeen ja anna olla siellä, kunnes se on pakastunut kohmeiseksi (noin 1 1/2 - 2 tuntia), jotta se on helpompi irrottaa vuoasta. Voit myös pakastaa raakakakun myöhempää käyttöä varten; ota tällöin huoneenlämpöön sulamaan vähintään tunti ennen kakun syömistä. Raakakakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
  
Jos haluat valmistaa pienemmän kakun (halkaisija n. 15 cm) puolita kakun ainekset.


KIRSI KAUTIAINEN

Herkuttelua hyvällä omallatunnolla

Herkuttelua hyvällä omallatunnolla on hyvinvointi- ja kasvisruokablogi, jossa jaetaan tietoa hyvinvointiin liittyvistä asioista matala-asteisen tulehduksen hillinnän näkökulmasta sekä herkullisia kasvisruokareseptejä - mausteisia ruokia, smoothieta, raakakakkuja ja vaikka mitä muuta suussa sulavaa ja terveellistä. Ruoka voi olla samaan aikaan sekä terveellistä että hyvää!

Kommentit

    Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä tekstiä

Jätä kommentti