Tuotekuvaus
Pakurikääpä (Inonotus Obliquus) on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä pikimusta lahottajasieni. Perinteisessä kiinalaisessa sekä siperialaisessa kulttuureissa sitä on hyödynnetty pitkään. Meillä siitä tehtiin sota-aikana teetä. Se on todellista suomalaista superruokaa, jonka ominaisuudet kiinnostavat yhä useampia tutkijoita.
Pakurikääpää pidetään yhtenä voimakkaimmista adaptogeeneistä. Pakurikääpä sisältää runsaasti terveyttä edistäviä antioksidantteja ja 215 erilaista fytoravinnetta. Pakurikäävän antioksidanttien teho on suurempi kuin minkään muun tunnetun marjan, yrtin tai mausteen. Tuo teho, jota mitataan ns. ORAC-luvun avulla, on 52,452 (vrt. mustikka 2400). Pakurikääpä sisältäää myös polysakkarideja ja polyfenoleja.
Pakurikäävästä on viimeisen 40 vuoden aikana tehty yli 1600 tieteellistä tutkimusta. Merkittävimpinä näistä usein mainitaan tohtori Kirsti Kahloksen Helsingin yliopistossa vuonna 1984 suorittamat tutkimukset.
Käyttövinkit
Keitetään mielellään kattilassa 10-60 minuuttia miedolla lämmöllä.
Suodatukseen käy hyvin kahvin suodatin.
Voidaan sekoittaa myös kahvinpurujen joukkoon.