Tuotekuvaus
Kaakaota on käytetty ravintona tuhansien vuosien ajan. Meksikon alueella asuneet olmeekit käyttivät kaakaota kuten myös mayat ja atsteekit. Chocolate (suklaa) sana onkin lähtöisin atsteekkien ”chocolatl” -sanasta, joka merkitsi ”kitkerää juomaa”. Myös länsimaissa kaakaota on nautittu satojen vuosien ajan. Kaakao ja sen ainesosat ovat olleet myös lukemattomien tieteellisten tutkimusten kohteena.
Raakakaakaota voikin hyvin kutsua superfoodien superfoodiksi. Se kuuluu vanhimpiin tunnettuihin superruokiin. Kaakaon ravintoarvot ovat suuret. Kaakaopapu on yksi parhaita magnesiumin lähteitä ja siinä on suuret määrät rautaa sekä mm. kalsiumia, sinkkiä, kuparia ja kaliumia. Se sisältää runsaasti ravintokuituja ja polyfenoleita. Kaakaossa on enemmän flavonoideja kuin mustikassa. Siinä on myös monia tärkeitä aminohappoja, kuten arginiinihappoa ja tryptofaania, joka on serotoniinin tärkeä rakennusaine. Kaakaon terveysvaikutuksien uskotaan kumpuavan sen merkittävistä ravintoarvoista. Raakakaakao sisältää runsaasti luonnollisia entsyymejä eikä siinä ole haitallisia makeutus-, säilöntä-, tai väriaineita kuten tavallisessa kaupan kaakaojauheessa. Raakakaakaon valmistuksessa noudatettava varovaisuus takaa ravinteiden hyvän säilymisen.
Maailmalla viljellään kolmea tärkeää kaakaolajiketta, joista criollo on laadukkain. Sen osuus maailman kokonaistuotannosta on arvioiden mukaan vain muutamia prosenttiyksikköjä. Se on myös kallein, koska sen viljeleminen on hankalaa ja se tuottaa pienimmän sadon.
Annostus
Raakakaakaonibsit sopivat erinomaisesti esimerkiksi myslin joukkoon. Nibsejä on helppo käyttää myös suklaan valmistuksessa tuomaan ihanaa rapeutta suklaan rakenteeseen.
Tuotetiedot
Ravintosisältö | Ravintoarvot / 100g * Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvos (8400 kJ/2000 kcal) |
---|---|
Ainesosat | 100% luomusertifioitu kaakaonibsit |
Ruokavaliotiedot | Gluteeniton, Hiivaton, Laktoositon, Makeuttamaton. Sopii vegaaneille. |
Alkuperämaa | Peru |
Parasta ennen | 22.05.2019 |