Facebook Pixel
24.9

Koivusokeri

Koivusokeri 1000g

Parasta ennen: 06.09.2025

  • Osta 3 hintaan 21,90 € /kpl ja säästä 12%
Koivusokeri (Xylitol) on maailman ainoa makeutusaine, jolla tiedetään olevan suoranaisia terveysvaikutuksia. Koivusokeria on erittäin helppo käyttää korvaamaan perinteistä sokeria: sillä on sama rakenne, muoto sekä annostelu kuin tavallisella sokerilla.
Valitse koko*
1000g
1000g
1 pussi
1 pussi
24,90 € / kpl
Ilmainen toimitus
Rahtivapaa
3000g
3000g
3 pussia
3 pussia
Säästä 9 €
21,90 € / kpl
65,70 €
74,70 €
Ilmainen toimitus
Rahtivapaa

llmainen toimitus kaikkiin tilauksiin.

Lähetetään seuraavana arkipäivänä.

Details

#f8f8f8

Suomalainen koivusokeri (ksylitoli)

 

Koivusuokeri on luonnon makeutusaine ja sitä pidetään täysin turvallisena makeuttajana. Sitä löytyy luonnosta pieniä määriä muun muassa marjoista ja hedelmistä. Koivusokeri (ksylitoli) on myös maailman ainoa makeutusaine, jolla voidaan sanoa olevan suoranaisia terveysvaikutuksia. Koivusokeria on erittäin helppo käyttää korvaamaan perinteistä sokeria, koska sillä on sama rakenne, muoto sekä annostelu kuin tavallisessa sokerilla. Koivusokerin maku vastaa tavallisista sokeria, jonka lisäksi siihen kuuluu miellyttävän raikas jälkimaku. Koivusokeri sopii erinomaisesti myös leivontaan.

 

Koivusokeri nostaa todella maltillisesti verensokeria, jolloin yleensä sokerin käytöstä johtuvaa väsymys ei pääse vaikuttamaan lähes ollenkaan. Koivusokerin glykeeminen indeksi on 7 kun taas valkoisen sokerin 68. Matalan glykeemisen indeksin takia koivusokeri sopii myös useimmille diabeetikoille (kts. erytritoli, jonka glykeeminen indeksi on pyöreä nolla). Koivusokeri ei sisällä ollenkaan imeytyviä hiilihydraatteja, ei yhtään imeytyviä kaloreita (jostain meille käsittämättömästä syystä viranomaiset kuitenkin haluavat, että merkitsemme sen sisältävän 1000 kcal per 100g), joten se on mainio makeuttaja myös karppaus, keto- tai vähähiilihydraattisia ruokavalioita nuodattaville.

 

 

Koivusokerin terveellisyys

 

Koivusokerin hammasterveyttä edistäviä vaikutukset ovat lähes kaikille meille suomalaisille tuttuja. Muihin sokerialkoholeihin verrattuna sen kemiallinen rakanne muodostuu kuuden hiiliatomin sijaan viidestä hiiliatomista. Kariesta aiheuttavat bakteerit eivät tästä syystä pysty käyttämään ravintonaan ksylitolia. Tutkimusten mukaan parhaat vaikutukset saadaan nauttamilla pieniä määriä (5-10g, siis 2-3 teelusikallista) useasti päivässä. Jos rupeamme ihan oikeasti tätä pohtimaan, niin näihin määriin on käytännössä ksylitolipurukumilla aika hankala päästä. Useimpien ihmisten vatsa sietää koivusokeria mainiosti. Mikäli ksylitoli-valmisteet eivät aiheuta sinulle laksatiivisia ongelmia, niin tässä on sinulle mitä mainio investointi terveyteesi sokerin korvikkeeksi. Hampaat kiittää. Verensokeri kiittää.

 

 

Koivusokerin valmistus

 

Luontaistukun Koivusokeri valmistetaan Suomessa. Valmistus ei tapahdu siten, että puuhun porataan reikä ja sieltä valuu koivusokerin kiteitä. Meidän koivusokerin valmistus tapahtuu kemiallisessa prosessissa, jossa lehtipuuperäinen (siitä siis nimi) ksylaani hajotetaan ksyloosiksi, joka puolestaan muutetaan ksylitoliksi. Luontaistukun Koivusokeri valmistetaan puupohjaisista ksylaanin lähteistä, joka on tutkimusten mukaan jopa monikymmenkertaisesti ympäristöystävällisempi valmistusmenetelmä kuin maailmalla yleisesti käytetyt maissipohjaiset valmistusmenetelmät.

 

 

Koivusokerin annostus ja käyttö

 

Koivusokerin makeus verrattuna tavallisen sokeriin on sama, yhden suhde yhteen. Moni on kuvannut koivusokerin makua on raikkaan viileänä. Koivusokeri on sokerialkoholi ja voi aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia. Tätä vuosia myyneenä ja paljon palautetta saaneena tiedämme, että joidenkin vatsa sietää koivusokeria ilman minkäänlaisia ongelmia, jotkut voivat käyttää maltillisesti kun taas toisten vatsa ei siedä koivusokeri ollenkaan. Sitä sopiiko koivusokeri itselle, ei voi selvittää muuta kuin kokeilemalla. Meille, jotka voimme sitä ongelmitta nauttia, se on mainio ratkaisu sokerin aiheuttamien ongelmien välttämiseksi. Jos vatsasi löystyy liikaa, hyödynnä seikkaa silloin kun se on tarpeen.

 

 

Koivusokerin käyttö leivonnassa

 

Koivusokeri kestää kuumentamisen ja sopii siten hyvin leivontaan. Leivonnassa koivusokeri ei kuitenkaan nostata hiivaa kuten perinteinen sokeri. Leivonnassa suosittelemme leivinjauheen tai ruokasoodan käyttöä.

More Information
Lisätietoja
Ravintosisältö

Ravintoarvot / 100g
Energiaa 1000 kJ/240 kcal
Rasvaa 0g
- josta tyydyttynyttä 0g
Hiilihydraatteja 100g
- josta sokereita 0g
Proteiinia 0g
Suola 0g
Ravintokuitua 0g

Ainesosat 100% koivusokeri
Ruokavaliotiedot Gluteeniton, Hiivaton, Laktoositon. Sopii vegaaneille.
Alkuperämaa Kiina
Parasta ennen 06.09.2025
Reviews 3

#f8f8f8

Suomalainen koivusokeri (ksylitoli)

 

Koivusuokeri on luonnon makeutusaine ja sitä pidetään täysin turvallisena makeuttajana. Sitä löytyy luonnosta pieniä määriä muun muassa marjoista ja hedelmistä. Koivusokeri (ksylitoli) on myös maailman ainoa makeutusaine, jolla voidaan sanoa olevan suoranaisia terveysvaikutuksia. Koivusokeria on erittäin helppo käyttää korvaamaan perinteistä sokeria, koska sillä on sama rakenne, muoto sekä annostelu kuin tavallisessa sokerilla. Koivusokerin maku vastaa tavallisista sokeria, jonka lisäksi siihen kuuluu miellyttävän raikas jälkimaku. Koivusokeri sopii erinomaisesti myös leivontaan.

 

Koivusokeri nostaa todella maltillisesti verensokeria, jolloin yleensä sokerin käytöstä johtuvaa väsymys ei pääse vaikuttamaan lähes ollenkaan. Koivusokerin glykeeminen indeksi on 7 kun taas valkoisen sokerin 68. Matalan glykeemisen indeksin takia koivusokeri sopii myös useimmille diabeetikoille (kts. erytritoli, jonka glykeeminen indeksi on pyöreä nolla). Koivusokeri ei sisällä ollenkaan imeytyviä hiilihydraatteja, ei yhtään imeytyviä kaloreita (jostain meille käsittämättömästä syystä viranomaiset kuitenkin haluavat, että merkitsemme sen sisältävän 1000 kcal per 100g), joten se on mainio makeuttaja myös karppaus, keto- tai vähähiilihydraattisia ruokavalioita nuodattaville.

 

 

Koivusokerin terveellisyys

 

Koivusokerin hammasterveyttä edistäviä vaikutukset ovat lähes kaikille meille suomalaisille tuttuja. Muihin sokerialkoholeihin verrattuna sen kemiallinen rakanne muodostuu kuuden hiiliatomin sijaan viidestä hiiliatomista. Kariesta aiheuttavat bakteerit eivät tästä syystä pysty käyttämään ravintonaan ksylitolia. Tutkimusten mukaan parhaat vaikutukset saadaan nauttamilla pieniä määriä (5-10g, siis 2-3 teelusikallista) useasti päivässä. Jos rupeamme ihan oikeasti tätä pohtimaan, niin näihin määriin on käytännössä ksylitolipurukumilla aika hankala päästä. Useimpien ihmisten vatsa sietää koivusokeria mainiosti. Mikäli ksylitoli-valmisteet eivät aiheuta sinulle laksatiivisia ongelmia, niin tässä on sinulle mitä mainio investointi terveyteesi sokerin korvikkeeksi. Hampaat kiittää. Verensokeri kiittää.

 

 

Koivusokerin valmistus

 

Luontaistukun Koivusokeri valmistetaan Suomessa. Valmistus ei tapahdu siten, että puuhun porataan reikä ja sieltä valuu koivusokerin kiteitä. Meidän koivusokerin valmistus tapahtuu kemiallisessa prosessissa, jossa lehtipuuperäinen (siitä siis nimi) ksylaani hajotetaan ksyloosiksi, joka puolestaan muutetaan ksylitoliksi. Luontaistukun Koivusokeri valmistetaan puupohjaisista ksylaanin lähteistä, joka on tutkimusten mukaan jopa monikymmenkertaisesti ympäristöystävällisempi valmistusmenetelmä kuin maailmalla yleisesti käytetyt maissipohjaiset valmistusmenetelmät.

 

 

Koivusokerin annostus ja käyttö

 

Koivusokerin makeus verrattuna tavallisen sokeriin on sama, yhden suhde yhteen. Moni on kuvannut koivusokerin makua on raikkaan viileänä. Koivusokeri on sokerialkoholi ja voi aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia. Tätä vuosia myyneenä ja paljon palautetta saaneena tiedämme, että joidenkin vatsa sietää koivusokeria ilman minkäänlaisia ongelmia, jotkut voivat käyttää maltillisesti kun taas toisten vatsa ei siedä koivusokeri ollenkaan. Sitä sopiiko koivusokeri itselle, ei voi selvittää muuta kuin kokeilemalla. Meille, jotka voimme sitä ongelmitta nauttia, se on mainio ratkaisu sokerin aiheuttamien ongelmien välttämiseksi. Jos vatsasi löystyy liikaa, hyödynnä seikkaa silloin kun se on tarpeen.

 

 

Koivusokerin käyttö leivonnassa

 

Koivusokeri kestää kuumentamisen ja sopii siten hyvin leivontaan. Leivonnassa koivusokeri ei kuitenkaan nostata hiivaa kuten perinteinen sokeri. Leivonnassa suosittelemme leivinjauheen tai ruokasoodan käyttöä.

Uskomme laatuun ja siksi valitsimme tuotesarjaamme juuri tämän tuotteen.

 

Uskomme, että syömällä terveellisesti ja ravitsemalla itseämme parhailla, laadukkailla ruoka-aineilla voimme vaikuttaa hyvinvointiimme. Luontaistukku uskoo laatuun ja siksi haluamme tarjota markkinoiden parhaita ruokatuotteita. Pakkasimme tämänkin tuotteen Suomessa omalla tuotantolaitoksella. Luontaistukku on pakannut superfoodeja vuodesta 2012. Olemme siis tehneet tätä jo aika kauan, joten tunnemme todella superfoodien laadun.

 

Voimme myös tarjota parasta laatua järkevään hintaan, sillä tämä tuote on myynnissä vain Luontaistukun omassa verkkokaupassa. Näin välikädet eivät nosta hintaa eikä meidän tarvitse sitoa itseämme jälleenmyyjien hinnoitteluun. Ostamasi tuotteet on siis ostettu suoraan tehtaaltamme ja tämän ansiosta pystymme tarjoamaan parhaan laatutason tuotteita lyömättömään hintaan.

#f8f8f8

Koivusokerin ravintosisältö

 

Ravintoarvot / 100g
Ravintoarvot / 100g
Energiaa 1000 kJ/240 kcal
Rasvaa 0g
- josta tyydyttynyttä 0g
Hiilihydraatteja 100g
- josta sokereita 0g
Proteiinia 0g
Suola 0g
Ravintokuitua 0g

 

Ainesosat: Suomalainen koivusokeri

Pakkaaja: Suomen Luontaistukku Oy

Alkuperämaa: Suomi

Asiakkaiden arvostelut

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista
  1. Boswellia Serrata 200mg
    Boswellia Serrata 200mg
    Tarjoushinta 24,90 € Normaalihinta 27,90 € Alkaen 17,90 €