Facebook Pixel

Snickers raakakakku

 

Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

 

Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa snickersin makuista raakakakkua. Monet niitä on hehkuttaneet enkä enää yhtään ihmettele miksi! Kakun tekeminen vie vähän aikaa, koska se täytyy pakastaa mutta pieni odottaminen on kaiken sen makunautinnon arvoista, takaan sen ;). Tietenkään ihan autenttista tästä ei saa aidon snickersin kanssa, mutta väitän että maku on hyvin lähellä samaa. Ilman lisättyä sokeria tai muita huonoja juttua tosin. Kakku on alusta loppuun saakka pelkkää kropalle hyvää tekevää kamaa. Ainoa huono puoli on se, että tähän tulee suorastaan himo!

 

Moni teistä muistaa ehkä vadelmaisen raakasuklaakakun ja sen kuinka jopa mun mies ylisti sen maasta taivaisiin. Noh, sille on nyt löytynyt voittaja, sillä tämä snickers raakakakku on vieläkin parempaa! Miehen sanoin: tämä on ehkä parasta kakkua mitä olen koskaan syönyt. Sinäpä sen sanoit kultasein ;)

 

Snickers raakakakku resepti (GL, VE)

 

POHJA

2,5 dl Luontaistukun pähkinöitä (itse käytin cashew- ja saksanpähkinöitä sekä manteleita)
12 taatelia kivet poistettuna
5 rkl Luontaistukun raakakaakaojauhetta
ripaus Luontaistukun suolaa
2 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljauutetta/ 0,5 tl aitovaniljajauhetta

KARAMELLIKASTIKE

10 taatelia kivet poistettuna ja 10 minuuttia kuumassa vedessä liotettuina + kuivattuna
3 tl Luontaistukun kookosöljyä
1 tl aitovaniljajauhetta
2 rkl suolatonta maapähkinävoita

MAAPÄHKINÄVOIMOUSSE

2 tölkkiä kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa pidettyjä!
2 dl suolatonta maapähkinävoita
2 rkl vaahterasiirappia
0,5 tl aitovaniljajauhetta
ripaus Luontaistukun suolaa


Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Vuoraa 20-22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä pohjan ainekset tasaisesti vuoan pohjalle. Jos taikina tarttuu sormiin niin kostuta sormia hieman vedellä. Nosta vuoka pakastimeen.

Valmista seuraavaksi karamellikastike. Kuivaa kuumassa vedessä pehmenneet taatelit ja laita sen jälkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen. Voit käyttää samaa kannua kuin pohjan teossa. Sitä ei tarvitse pestä. Aja ainekset tasaiseksi ja levitä kastike pohjan päälle tasaisesti. Nosta takaisin pakastimeen.

Valmista viimeisenä maapähkinävoimousse. Kaavi kookosmaitopurkeista pelkästään valkoinen jähmettynyt osa puhdistettuun tehosekoittimeen. Säästä loppu ”kookosvesi” vaikkapa smoothieen. Lisää loputkin moussen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Sivele tasaisesti karamellikastikkeen päälle ja nosta kakku yön yli pakkaseen. Voit koristella kakkua jo ennen pakastimeen laittamista halutessasi!

Nosta kakku noin tuntia ennen tarjoilua sulamaan, koristele esimerkiksi sulatetulla tummalla suklaalla ja suolatuilla pähkinöillä ja leikkaa palasiksi. Voit pakastaa kakkupaloja uudestaan jos tarvis. Nauti!

Vaikka kuinka tahtoisin ottaa kunnian tästä jumalaisen hyvästä kakusta itselleni niin en sitä kuitenkaan voi tehdä. Alkuperäisen englanninkielisen reseptin löydät täältä.


Jonna Musakka
http://palasiaarjestani.fitfashion.fi/

 

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.