Tietosuojakäytäntö

Tietoa siitä, miten Luontaistukku käsittelee sinun henkilötietojasi.

Luontaistukku on sitoutunut suojaamaan sekä käsittelemään tietojasi sinua kunniottavasti. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme avoimia siinä mitä teemme henkilötiedoillasi, emme myy henkilötietojasi muille yrityksille sekä noudatamme tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä. Kerromme tässä tekstissä miten käsittelemme henkilötietojasi, mitä oikeuksia sinulla on, mitä sinun tulee tehdä, jos sinulla on kysyttävää.
Henkilötiedoistasi vastaa:
Suomen Luontaistukku Oy,
Nivarinkatu 11,
33610 Tampere.
Y-tunnus 2469356-9.
Luontaistukku käsittelee mm. ostohistoriaasi ja haku- ja käyttökäyttäytymistäsi verkkosivulla suositellakseen muita tuotteita, joista uskomme sinun olevan kiinnostunut, sekä kohdistaakseen henkilökohtaisia tarjouksia sinulle.
Sinulla on tiettyjä oikeuksia koskien henkilötietojesi käsittelyä. Voit muokata yhteystietojasi omalla sivullasi tai olla suoraan yhteydessä Luontaistukkuun. Lue alta lisää oikeuksistasi.

Mitä oikeuksia sinulla on ja mitä voit tehdä?

Sinulla on oikeus saada tietoihin, miten käsittelemme henkilötietojasi, ja tällöin saada tietyt tiedot, esim. miksi käsittelemme tietoja ja miten pitkään säästämme niitä. Sinulla on myös oikeus saada kopio kaikista henkilötiedoistasi. Sinulla on oikeus saada epätäydelliset ja väärät tietosi korjatuksi. Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus saada henkilötietosi poistetuksi, esim. jos käsittelystä puuttuu laillinen peruste tai emme enää tarvitse henkilötietojasi. Tietyillä edellytyksillä sinulla voi olla oikeus vaatia, että rajoitamme käsittelyä tietojesi tallentamiseksi tai emme käytä niitä muulla tapaa, esim. jos emme enää tarvitse tietojasi, mutta sinä tarvitset niitä oikeutesi vaatimiksesi oikeusistuimessa. Koska käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointia varten, sinulla on oikeus kieltäytyä niiden käyttämisestä tähän tarkoitukseen. Tällöin lopetamme suoramarkkinoinnin. Uutiskirjeen tilauksen lopetus tapahtuu ottamalla meihin yhteyttä tai sitten lopettamalla tilaus uutiskirjeestä, siinä olevasta linkistä. Sinulla on myös oikeus kieltäytyä käsittelystä, joka tapahtuu oikeutetun edun tukemana. Tarkemmat tiedot alla kertovat, mitä oikeutetut edut ovat. Kun käsittelemme henkilötietojasi sopimuksen solmimistarkoituksessa tai suostumuksesi tuella, sinulla on oikeus ns. tietojen siirtämiseen. Se tarkoittaa, että voit saada henkilötietosi koostetussa ja koneluettavassa muodossa niin, että voit siirtää henkilötietosi. Ero tietojen pääsyyn verrattuna on siinä, että nämä ovat vain tietoja, jotka olet itse antanut meille.

Mitä tehdä, jos sinulla on kysymyksiä tai haluat tehdä valituksen?

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojemme käsittelystä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme myynti@luontaistukku.fi, Suomen Luontaistukku Oy, Nivarinkatu 11, 33610 TAMPERE tai puhelimitse 045 889 3250 arkisin 10.00-14.00. Voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla oikeuksistasi tai muita kysymyksiä siitä, miten Suomen Luontaistukku työskentelee tietosuojan kanssa. Lähetä kysymys osoitteeseen myynti@uontaistukku.fi. Sinulla on myös aina oikeus tehdä valitus tai ilmoitus sovellettujen tietosuojasääntöjen rikkomisesta Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Henkilötietojen käsittely

Käsittelemämme tiedot ovat nimi, osoite, sähköpostiosoite, sukupuoli, syntymäpäivä, matkapuhelinnumero, ostohistoria, asiakassegmentti, tuotevalinta, haku- ja käyttö verkkosivuiltamme, asiakasnumero, tilausnumero, IP-osoite sekä kommunikointi meidän kanssamme. Käytämme henkilötietojasi käsitelläksemme ostojasi verkkosivullamme, joihin kuuluvat tilaustesi, palautustesi sekä reklamaatiodesi käsittely. Henkilötietojasi käytämme lähettääksesi sinulle ilmoituksia toimituksen tilasta tai ongelmista tilattujen tuotteiden toimituksessa. Käytämme henkilötietojasi maksujesi käsittelyyn. Tarjoamme eri maksuvaihtoehtoja ja analyysin siitä, mitkä maksuvaihtoehdot ovat käytettävissäsi, sekä selvittää ostohistoriasi ja tarkastaa luottotietosi. Käytämme henkilötietojasi käsitelläksemme asiakaspalvelumme kautta, sähköpostilla, chat-toimintomme kautta, puhelimitse ja sosiaalisen median kautta lähettämiäsi pyyntöjä. Henkilötietojasi käytämme myös käsitelläksemme takuuasioita sekä valituksia tuotteisiin liittyen. Lisäksi käytämme henkilötietojasi tunnistaaksemme sinut ja vahvistaaksemme, että olet lain vaatimuksen mukaisesti täysi-ikäinen tehdessäsi ostoksia verkkosivultamme. Käytämme henkilötietojasi vahvistaaksemme osoitteesi ulkoisille kumppaneille. Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle uutiskirjeitä ja tarjouksia. Lain mukaiset perusteet näille käsittelyille: sopimus Käytämme henkilötietojasi täyttääksemme lakien, tuomioistuinten ja viranomaispäätösten määräykset. Lain mukainen peruste tälle käsittelylle: oikeudellinen velvoite.Velvollisuuksiemme täyttämiseksi, markkinointiin ja asiakaspalveluyhteyteen perustuen, joka perustuu edunvertailuun: Sen ajan kun olet asiakkaanamme tai pyydät tietojen poiston. Kirjanpitoon: seitsemän (7) vuotta ja nykyinen vuosi lain mukaan. Tietoja tallennetaan oikeudellisia velvollisuuksia varten niin kauan kuin on tarpeen sovelletun lainsäädännön mukaan. Henkilötietojasi ei säilytetä koskaan pidempään kuin mihin lainsäädäntö oikeuttaa. Keräämme henkilötiedot suoraan sinulta, kun teet oston, otat meihin yhteyttä jne.Kaikki henkilötietosi, paitsi ”henkilötunnus” vaaditaan, jotta voit tehdä lasku/luotto ostoksen verkkosivuiltamme.Jaamme henkilötietosi yritykselle, joka käsittelee tilausratkaisuja, tuotteidesi toimitusta, markkinointiin liittyviä palveluita, kuten viestien ja tarjousten käsittelyä ja lähetystä ja IT-palveluita, kuten varastointia ja ylläpitoa. Palveluyritys saa käsitellä henkilötietojasi vain ohjeittemme mukaisesti, eikä saa käyttää niitä omaan tarkoitukseensa. Henkilötietojesi vastaanottajat ovat EU:n/ETA:n. Vastaanottajan osalta, joka on EU:n/ETA:n ulkopuolella, olemme varmistaneet, että henkilötietosi ovat riittävästi suojattuja ns. standardisoitujen tietosuojamääräysten mukaisesti. Ota yhteyttä, jos haluat saada tietoja näistä.

Mitä evästeet ovat?

Käytämme ns. evästeitä Luontaistukun verkkosivustolla. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi, tabletillesi, älypuhelimellesi tai muulle multimedialaitteellesi ja joita verkkopalvelimemme käyttää mahdollistaakseen pääsysi eräisiin verkkosivustollamme oleviin toimintoihin. Evästeitä on kahta eri päätyyppiä: 1) tallennettu eväste (pysyvä eväste), joka säilyy tietokoneellasi määrätyn ajan ja 2) väliaikainen eväste (istuntokohtainen eväste), joka tallennetaan tietokoneesi muistiin väliaikaisesti siksi ajaksi, jonka vietät verkkosivustolla. Istuntokohtaiset evästeet poistuvat, kun suljet verkkoselaimesi.
Luontaistukku käyttää evästeitä kehittääkseen verkkosivustoaan asiakkaita varten, esim. muokkaamalla verkkosivustoa asiakkaiden toiveiden, valintojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, auttamalla sinua seuraamaan mitä tuotteita ostoskoriisi on lisätty, auttamalla sinua hoitamaan ostoksesi ja varmistamalla, että olet kirjautunut verkkosivustolle, jotta sinun ei tarvitse kirjautua uudelleen sisään toiselle sivulle siirtyessäsi. Muokkaamme myös palveluitamme siten, että saat kannaltasi merkityksellistä mainontaa ja käytämme tietoja sopimusvelvoitteemme täyttämiseen sinua kohtaan. Pysyviä evästeitä käytetään mm. henkilökohtaisten asetusten tallentamiseen Luontaistukun verkkosivustolla, jotta sinun ei tarvitse tehdä samoja valintoja joka kerta verkkosivustolla vieraillessasi, sekä tiedon ja markkinoinnin muokkaamiseen, jotta ne olisivat mahdollisimman tarkoituksenmukaisia sinun kannaltasi. Väliaikaisia evästeitä käytetään mm. verkkosivuston käyttöä koskevien tilastotietojen tallennukseen.

Evästeiden poistaminen

Hyväksymällä Luontaistukun yleiset ehdot ja/tai tämän tietosuojakäytännön sekä käyttämällä Luontaistukun verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Jos et hyväksy evästeiden käyttöä, voit poistaa evästeet käytöstä verkkoselaimesi turvallisuusasetusten avulla. Voit myös asettaa verkkoselaimesi kysymään sinulta joka kerta, kun Luontaistukun verkkosivusto yrittää asettaa tietokoneellesi evästeen. Voit myös poistaa aiemmin tallennettuja evästeitä verkkoselaimesi avulla. Lisätietoja saat verkkoselaimesi ohjesivuilta. Voit lisäksi poistaa evästeet manuaalisesti kovalevyltäsi koska tahansa. Jos käytät pöytätietokonetta voit poistaa evästeet käyttämällä seuraavaa komentoa [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].
Jos komento ei toimi tai käytät MAC-tietokonetta, klikkaa sen verkkoselaimen linkkiä, jota käytät:
• Internet Explorer
• Mozilla Firefox
• Google Chrome
• Opera
• Safari
• Flash cookies
Huomaa, että jos et salli evästeiden käyttöä, joidenkin verkkosivun osien toiminnallisuus saattaa olla rajoitettua, eikä verkkosivu ehkä toimi tarkoitetulla tavalla, esim. et voi tehdä verkko-ostoksia.

Lista evästeistä

(P) merkitsee pysyviä evästeitä, jotka tallentuvat käyttäjän laitteelle määrätyksi ajaksi.
(S) evästeiden kesto on 3600 sekuntia.
Seuraavia evästeitä käytetään perustoimivuuteen ja asiakaselämyksen parantamiseen:
• CART (S)
• CATEGORY_INFO (S)
• COMPARE (S)
• CURRENCY (S)
• CUSTOMER. (S)
• CUSTOMER_AUTH (S)
• CUSTOMER_INFO (S)
• CUSTOMER_SEGMENT_IDS (S)
• ID EXTERNAL_NO_ (S)
• FRONTEND (S)
• GUEST-VIEW (S)
• LAST_CATEGORY (S)
• LAST_PRODUCT (S)
• NEWMESSAGE (S)
• NO_CACHE (S)
• PERSISTENT_SHOPPING_CART (S)
• POLL (S) • POLLN (S)
• RECENTLYCOMPARED (S)
• STF (S) • STORE (S)
• USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE (S)
• VIEWED_PRODUCT_IDS (S)
• WISHLIST (S)
• WISHLIST_CNT (S)
Seuraavat evästeet on asettanut Google Analytics, jota käytämme saadaksemme tietoa siitä, miten asiakkaamme käyttävät verkkosivujamme.
Lue lisää evästeiden käytöstä täältä:
_ga (P)
_gid (P)
Seuraavat evästeet keräävät saadaksemme tietoa siitä, miten asiakkaamme käyttävät verkkosivujamme, ottavat yhteyttä meihin tai toimivat sivuillamme.
__tawkuuid (P)
TawkConnectionTime (P)
Tawk_58aea16c6b2ec15bd9efc6eb (P)
_hjIncludedInSample (P)
frontend (P)
frontend_cid (P)
magereviews (P)
magereviews (P)